23 juni: Melkcontrole Nijland aanwezig op dag van Melk van het Noorden

16 juni 2023

bottom curve
23 juni: Melkcontrole Nijland aanwezig op dag van Melk van het Noorden

23 juni: Melkcontrole Nijland aanwezig op dag van Melk van het Noorden

 

 

 

 

Mis ‘m niet: de Dag van Melk van het Noorden

De partners van Melk van het Noorden (waaronder Melkcontrole Nijland) bundelen hun krachten en organiseren voor alle betrokkenen om en rond de melkveehouderij ‘de Dag van Melk van het Noorden’.

Op vrijdag 23 juni 2023 bent u, van 10.00 tot 22.00, welkom op deze beursdag in Leeuwarden aan de Neptunusweg 3. Om in gesprek te gaan met alle standhouders; om de nieuwste innovaties en ontwikkelingen te bespreken én om elkaar te ontmoeten.

Entree is gratis en u wordt voorzien van een hapje en een drankje. Tot ziens de 23ste juni!

Als het gaat over: voeren, inkuilmanagement, financieringen, fokkerij, mestkwaliteit, melktechniek, jongveeopfok, mechanisatie, of wat voor onderdeel dan ook dat van belang is voor uw bedrijfsvoering: u vindt op de Dag van Melk van het Noorden een standhouder die u verder kan helpen.

 

Zaken die u verder onder andere kunt verwachten:

* Iedere bezoeker kan gratis vers gras laten analyseren. Gratis vers grasmonsters direct laten analyseren van uw eigen percelen. Pluk uw grasmonster en breng dit vooraf ingevulde formulier hiervoor mee. https://www.melkvanhetnoorden.nl/wp-content/uploads/instructie-voor-vers-grasanalyse.pdf

* Demonstraties van de Lely Astronaut, Discovery en Juno

* Demonstratie van een elektrisch aangedreven zelfrijdende voermengwagen

* Zelf uitproberen hoe het is om een vrachtwagen met agrarische producten te besturen

* Luchtkussen voor jongere bezoekers

* Gratis koffie, fris en later op de dag een biertje

* Volop eten voor slechts € 1 per consumptie

* Door te komen maakt u al kans op het winnen van een ballonvaart voor 2 personen!

 

Vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom op deze dag waar van alles te beleven en te bespreken valt. Tot 22.00 uur blijft het terrein open en toegankelijk voor u als bezoeker.

Niemand minder dan Johannes Rijpma treedt vanaf 20.30 uur op voor een muzikale afsluiting van de dag.

 

Symposium: ‘Noorden wordt melkmekka van Nederland’

Vanaf 14.00 uur vindt een symposium plaats waarvoor u ook van harte wordt uitgenodigd. Luister én discussieer mee over het thema ‘Noorden wordt melkmekka van Nederland’.

Inleiders bij dit symposium zijn:

– Klaas de Jong; COO van Royal A-ware

– Alex Datema; directeur Agri bij Rabobank

– Hendrik Galema; voorzitter Agrarische Jongeren Fryslân

 

Lezingen en practica

Gedurende de dag kunt u verschillende lezingen en practica bezoeken en bijwonen. Houd de website en Facebookpagina van Melk van het Noorden in de gaten voor informatie over de tijden van de verschillende activiteiten op dit gebied.

Bij de beurshal en het beursplein vindt u de Dag zelf ook informatie over de plaats en tijd waarop de lezingen worden gehouden.

 

WAT JE ONDER ANDER KUNT BEZOEKEN:

  • Neem ‘Een kijkje in de koe’.

In dit practicum loop jijzelf de achterkant van een koe binnen, tenminste, zo lijkt het echt! Op deze wijze kun je kijken hoe de vertering van de koe werkt. Vertegenwoordigers van Hoogland BV, Speerstra Feed Ingredients en Van der Heide geven gedurende de dag toelichting op de werking van de koeien- en kalvermagen.

* Specialisten van Denkavit laten ook magen van jonge kalveren zien. En hoe melk verteert in een kalvermaag.

 

De standhouders

Op de Dag van Melk van het Noorden vindt u standhouders die allemaal actief zijn richting de melkveehouderij, maar allemaal vanuit een andere branche.

 

Locatie

Hoogland BV – Neptunusweg 3 in Leeuwarden

Volg de parkeerinstructies. Bordjes en parkeerwachters loodsen u richting het parkeerterrein en de ingang van het terrein. Bezoekers bezoeken het terrein en de beleefdag op eigen risico.

Sectie mask

Andere nieuwsberichten

23 juni: Melkcontrole Nijland aanwezig op dag van Melk van het Noorden Nieuws item mask
23 juni: Melkcontrole Nijland aanwezig op dag van Melk van het Noorden

        Mis ‘m niet: de Dag van Melk van het Noorden De partners van Melk van het Noorden (waaronder Melkcontrole Nijland) bundelen hun krachten en organiseren voor alle betrokkenen om en rond de melkveehouderij ‘de Dag van Melk van het Noorden’. Op vrijdag 23 juni 2023 bent u, van 10.00 tot 22.00, …

Vakantiekrachten gezocht: voor in de expeditie Nieuws item mask
Vakantiekrachten gezocht: voor in de expeditie

Heb je net examen gedaan, heb je je schooljaar afgerond, of gaat dit binnenkort gebeuren en ben je op zoek naar een leuke bijbaan, die heel leuk verdient? Dan zijn wij op zoek naar jou. In de expeditie We zijn op zoek naar een aanpakker (jongen/meisje) die ons in de zomermaanden helpt in de expeditie. …

Vakantiekrachten gezocht: voor op kantoor Nieuws item mask
Vakantiekrachten gezocht: voor op kantoor

Heb je net examen gedaan, heb je je schooljaar afgerond, of gaat dit binnenkort gebeuren en ben je op zoek naar een leuke bijbaan, die heel leuk verdient? Dan zijn wij op zoek naar jou. Voor op kantoor We zijn per onmiddellijk op zoek naar een vlotte meid of jongen met administratieve kwaliteiten. Het betreft …

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!