Melkcontrole Nijland houdt boerenavond voor leden en belangstellenden

3 september 2021

bottom curve
Melkcontrole Nijland houdt boerenavond voor leden en belangstellenden

Melkcontrole Nijland houdt boerenavond voor leden en belangstellenden

Op woensdagavond 1 september, iets over half acht kwamen de eerste auto’s aanrijden. Op de Tsjaerdyksterwei werden de gasten naar het land tegenover de boerderij van de familie Gebrandy gedirigeerd. Na binnenkomst was er voor een ieder een bakje koffie of thee; vergezeld door een stukje oranjekoek. Iets na 8 uur kon voorzitter Marten de Jong ongeveer 200 aanwezigen verwelkomen. Na het welkomstwoord, werd de familie Gebrandy naar het podium gevraagd om iets over hun bedrijf te vertellen. Vervolgens keek Henk Visser terug op zijn eerste werkzame jaar bij de Melkcontrole Nijland. Aansluitend vertelde Sybren Nauta iets in zijn algemeenheid over de vele tientallen koeien die de grens van 100.000 kilogram hebben gepasseerd. Bij de koeien met 10.000 kg vet en eiwitgram werd langer stilgestaan; voor elke koe was er een eigen verhaal. Het officiële gedeelte werd afgesloten door Henk Hoekman. Henk Hoekman gaf een overzicht van de historische hechte band tussen de familie Gerbrandy en de Melkcontrole Nijland. Symbolisch werd een krans overhandigd aan de familie Gerbrandy – deze krans stond symbool voor alle koeien die 100.000 kg melk of 10.000 kg vet en eiwit hebben gehaald.
Voor iedere koe was er een wandbord gemaakt; deze werden in de loop van de avond door de veehouders afgehaald.
Na het officiële gedeelte kon het bedrijf van de familie Gerbrandy worden bezichtigd. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. In een lange sliert maakten de aanwezigen een wandeling over het keurig verzorgde bedrijf. Na terugkomst was de bar geopend en was iedereen in de gelegenheid onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten. Zanger/troubadour Bruno zorgde voor de muzikale omlijsting. Uit de vele positieve reacties blijkt dat deze avond voor herhaling vatbaar is.
Wij willen een ieder bedanken, speciaal de familie Gerbrandy, die deze avond mogelijk heeft gemaakt.

Sectie mask

Andere nieuwsberichten

Landbouwbeurs Leeuwarden Nieuws item mask
Landbouwbeurs Leeuwarden

Op 7, 8 en 9 december 2022 kunt u ons vinden op de Landbouwbeurs in het WTC Expo in Leeuwarden. Graag nodigen we u uit om langs te komen op onze stand op het beursplein van Melk van het Noorden. Zien we u daar?

Jaarverslag 2021-2022 Nieuws item mask
Jaarverslag 2021-2022

Ieder lid heeft inmiddels het jaarverslag per post thuisgestuurd gekregen. Door op onderstaande link te klikken kunt u ons jaarverslag inzien. Liever een papieren exemplaar? Stuur dan een mail naar info@melkcontrolenijland.nl    Jaarverslag 2021-2022

kantoor en laboratorium gesloten Nieuws item mask
kantoor en laboratorium gesloten

Volgende week vrijdag 2 december is ons kantoor en laboratorium gesloten in verband met een personeelsdag.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!