Melkcontrole Nijland houdt boerenavond voor leden en belangstellenden

3 september 2021

bottom curve
Melkcontrole Nijland houdt boerenavond voor leden en belangstellenden

Melkcontrole Nijland houdt boerenavond voor leden en belangstellenden

Op woensdagavond 1 september, iets over half acht kwamen de eerste auto’s aanrijden. Op de Tsjaerdyksterwei werden de gasten naar het land tegenover de boerderij van de familie Gebrandy gedirigeerd. Na binnenkomst was er voor een ieder een bakje koffie of thee; vergezeld door een stukje oranjekoek. Iets na 8 uur kon voorzitter Marten de Jong ongeveer 200 aanwezigen verwelkomen. Na het welkomstwoord, werd de familie Gebrandy naar het podium gevraagd om iets over hun bedrijf te vertellen. Vervolgens keek Henk Visser terug op zijn eerste werkzame jaar bij de Melkcontrole Nijland. Aansluitend vertelde Sybren Nauta iets in zijn algemeenheid over de vele tientallen koeien die de grens van 100.000 kilogram hebben gepasseerd. Bij de koeien met 10.000 kg vet en eiwitgram werd langer stilgestaan; voor elke koe was er een eigen verhaal. Het officiële gedeelte werd afgesloten door Henk Hoekman. Henk Hoekman gaf een overzicht van de historische hechte band tussen de familie Gerbrandy en de Melkcontrole Nijland. Symbolisch werd een krans overhandigd aan de familie Gerbrandy – deze krans stond symbool voor alle koeien die 100.000 kg melk of 10.000 kg vet en eiwit hebben gehaald.
Voor iedere koe was er een wandbord gemaakt; deze werden in de loop van de avond door de veehouders afgehaald.
Na het officiële gedeelte kon het bedrijf van de familie Gerbrandy worden bezichtigd. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. In een lange sliert maakten de aanwezigen een wandeling over het keurig verzorgde bedrijf. Na terugkomst was de bar geopend en was iedereen in de gelegenheid onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten. Zanger/troubadour Bruno zorgde voor de muzikale omlijsting. Uit de vele positieve reacties blijkt dat deze avond voor herhaling vatbaar is.
Wij willen een ieder bedanken, speciaal de familie Gerbrandy, die deze avond mogelijk heeft gemaakt.

Sectie mask

Andere nieuwsberichten

vrijdag 27 mei kantoor gesloten Nieuws item mask
vrijdag 27 mei kantoor gesloten

Hemelvaartsdag 26 mei en vrijdag 27 mei is het kantoor en laboratorium gesloten.

Ledenvergadering Nieuws item mask
Ledenvergadering

Donderdag 24 maart 2022 om 20.00 start de ledenvergadering van de Melkcontrole Nijland. De vergadering zal plaatsvinden op het melkveehouderijbedrijf van afscheidnemend bestuurslid M. de Jong, Alde Bayumerdyk 4, 8841 KE te Baaium. Leden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@melkcontrolenijland.nl.

ledenvergadering 24 maart 2022 Nieuws item mask
ledenvergadering 24 maart 2022

Na de aangekondigde coronaversoepelingen van gisteren hebben wij besloten om een fysieke ledenvergadering te houden. Deze zal plaatsvinden om donderdag 24 maart. Wij hebben dit jaar een andere locatie: M.B. de Jong, Alde Bayemerdyk 4, 8841 KE te Baaium.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!