Melkcontrole Nijland houdt boerenavond voor leden en belangstellenden

3 september 2021

bottom curve
Melkcontrole Nijland houdt boerenavond voor leden en belangstellenden

Melkcontrole Nijland houdt boerenavond voor leden en belangstellenden

Op woensdagavond 1 september, iets over half acht kwamen de eerste auto’s aanrijden. Op de Tsjaerdyksterwei werden de gasten naar het land tegenover de boerderij van de familie Gebrandy gedirigeerd. Na binnenkomst was er voor een ieder een bakje koffie of thee; vergezeld door een stukje oranjekoek. Iets na 8 uur kon voorzitter Marten de Jong ongeveer 200 aanwezigen verwelkomen. Na het welkomstwoord, werd de familie Gebrandy naar het podium gevraagd om iets over hun bedrijf te vertellen. Vervolgens keek Henk Visser terug op zijn eerste werkzame jaar bij de Melkcontrole Nijland. Aansluitend vertelde Sybren Nauta iets in zijn algemeenheid over de vele tientallen koeien die de grens van 100.000 kilogram hebben gepasseerd. Bij de koeien met 10.000 kg vet en eiwitgram werd langer stilgestaan; voor elke koe was er een eigen verhaal. Het officiële gedeelte werd afgesloten door Henk Hoekman. Henk Hoekman gaf een overzicht van de historische hechte band tussen de familie Gerbrandy en de Melkcontrole Nijland. Symbolisch werd een krans overhandigd aan de familie Gerbrandy – deze krans stond symbool voor alle koeien die 100.000 kg melk of 10.000 kg vet en eiwit hebben gehaald.
Voor iedere koe was er een wandbord gemaakt; deze werden in de loop van de avond door de veehouders afgehaald.
Na het officiële gedeelte kon het bedrijf van de familie Gerbrandy worden bezichtigd. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. In een lange sliert maakten de aanwezigen een wandeling over het keurig verzorgde bedrijf. Na terugkomst was de bar geopend en was iedereen in de gelegenheid onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten. Zanger/troubadour Bruno zorgde voor de muzikale omlijsting. Uit de vele positieve reacties blijkt dat deze avond voor herhaling vatbaar is.
Wij willen een ieder bedanken, speciaal de familie Gerbrandy, die deze avond mogelijk heeft gemaakt.

Sectie mask

Andere nieuwsberichten

ledenvergadering 23 maart 2023 Nieuws item mask
ledenvergadering 23 maart 2023

Alle leden en andere genodigden hebben inmiddels de uitnodiging ontvangen voor de ledenvergadering van 23 maart aanstaande. Locatie: familie de Jong, Alde Bayemerdyk 4, 8841 KE te Baaium.

Vacature monsternemer regio Groningen Nieuws item mask
Vacature monsternemer regio Groningen

Als monsternemer neem je tijdens de avond- en ochtendmelking melkmonsters van koeien en noteert de de melkgift. Per melking ben je 1,5 tot 2 uur aan het werk op het melkveebedrijf. Wie zoeken we? Affiniteit met de melkveehouderij Bereidheid circa 2 a 3 monsternames per week te doen (per monstername een avond- + ochtendmelking) De …

De beste wensen Nieuws item mask
De beste wensen

Bestuur en personeel van Melkcontrole Nijland wensen u alle goeds toe in 2023! Het personeel van Melkcontrole Nijland is vanaf maandag 2 januari weer aan de slag gegaan en wil u graag ook in 2023 weer naar volle tevredenheid van dienst zijn.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!