bottom curve

Melkcontrole

Laat u de melkcontrole uitbesteden aan Melkcontrole Nijland? Dan komt één van onze ervaren melkmonsternemers graag bij u langs! Ook is er de mogelijkheid om zelf de monsters te nemen. Na het uitvoeren van de controle krijgt u direct inzicht in de melkproductie, vet-, eiwit, en lactosegehalte, de productie per lactatie en de rangorde van de koeien binnen uw veestapel. Optioneel is het celgetal, ureum en ketose-onderzoek. Wilt u enkel gehalte- of celgetalonderzoek zonder verwerking van de gegevens? Ook dat kunnen we voor u regelen. Ook voor para- of salmonellaonderzoek willen we u graag van dienst zijn.

500+
Controles per maand
50+
Gehuldigde koeien voor 10.000 kg vet en eiwit
Duim teken
838
100.000 kg koeien

Werkwijze melkcontrole

De standaard kengetallen die worden berekend zijn de lactatie waarde, bedrijf standaard koe, netto opbrengst en het rollend jaargemiddelde. Het is ook mogelijk om het celgetal te laten onderzoeken. Het is ook mogelijk om een drachttest uit te laten voeren via de melk.

De monstername wordt uitgevoerd door een van onze monsternemers. Vervolgens wordt het monster geanalyseerd door een van onze specialisten. Dit doen wij in ons eigen laboratorium. Wij verwerken de gegevens in ons eigen melkcontroleprogramma. Zo zorgen wij voor een snelle en correcte verwerking. U kan de resultaten zowel op papier of digitaal ontvangen. U kunt kiezen voor een drie-, vier- of zes wekelijkse controle.

NEFA en DENOVO vetzuurmeting in melk

Melkcontrole Nijland bepaalt naast de gebruikelijke analyses ook de vetzuren in de melk van individuele koeien. Deze cijfers kunnen de melkveehouders extra inzicht geven in het rantsoen en het transitiemanagement. Lees hier meer over https://melkcontrolenijland.nl/nefa-en-denovo-vetzuurmeting-in-melk/

Afbeelding
Quote teken

Onze ervaring met Melkcontrole Nijland is: korte lijnen, correcte afspraken, snelle uitslagen, goedkoop tarief, veel verschillende onderzoeksmogelijkheden, zoals celgetal, ureum, drachtcontrole via de melk en natuurlijk vet- en eiwitgehalte. Voor een goede bedrijfsvoering en selectie van je koeien, is in mijn beleving melkcontrole onmisbaar. Dit alles biedt Melkcontrole Nijland en daarom zijn wij als bedrijf al 36 jaar aan hen verbonden!

Contact opnemen
Afbeelding

Onderscheidende factoren Melkcontrole Nijland

Wij zijn kleinschalig en daardoor heel flexibel. Heeft u een probleem of wilt u advies? Wij kennen u persoonlijk en denken graag met u mee! Is er iets aan de hand, ook op het laatste moment: we zijn altijd bereikbaar. Samen hebben we een gezamenlijk doel: optimale melkproductie en bedrijfsresultaat. Onze data zijn altijd betrouwbaar, up-to-date én corresponderen met de andere datasystemen. Daarbij bieden, niet onbelangrijk wij de melkcontrole aan tegen een scherpe prijs.

Zelf monstername uitvoeren?

Kiest u ervoor om zelf een monstername uit te voeren? Wij kunnen dan voor meetapparatuur zorgen. Meer informatie over het zelf afnemen van een melkmonster? Neem dan contact met ons op.

Sectie mask

Hoge productie en prima boeren

Niet voor niks ondersteunen we onze melkveehouders daar waar dat kan. We beseffen als geen ander dat goede actuele, maar vooral ook klantvriendelijke melkcontrole de basis is voor een robuust en toekomstbestendig bedrijf. Onze leden geloven daarin. Wij ook. Zo worden sinds de oprichting van Melkcontrole Nijland de koeien gehuldigd, die de grens van 10.000 kg vet en eiwit bereiken. Ook koeien die 100.000 kg melk hebben geleverd krijgen een speciaal plekje. Het zijn en blijven prachtige prestaties van onze moderne en professionele melkveehouders.

Bekijk alle koeien
Beker
Koe achtergrondkleur ASTRO MIRJAM 1
100.000 kg melk geleverd
Koe achtergrondkleur THIRZA 5
100.000 kg melk geleverd

Waarom de monstername uitbesteden aan Melkcontrole Nijland

Vakkundig én flexibele monsternemers
Altijd en overal je resultaten inzichtelijk
Koppeling met alle management data systemen
Tegen een scherpe prijs
Contact opnemen
Afbeelding